Veteranen op de korrel

Gepubliceerd op: 27-3-2019

Op de dag 40 jaar na het begin van de Nederlandse missie in Libanon, start voor oud-Unifil’er Hennie Sloesen (62) een nieuw avontuur. Hij is met zijn dienstmaten Armand Lucas (59) en Pierre Robert naar het Archery Service Center (ASC) in het Limburgse Horst gereden om daar deel te nemen aan de eerste van 6 handboogclinics voor veteranen. “Ik heb zelf door deze sport een stuk rust gevonden. Dat gun ik iedereen”, zegt de initiatiefnemer, landmachtadjudant Jacco Dudink.

Veteranen handboogschietenClinics handboogschieten door heel het land

Hij gaf met de proeflessen ‘Archery for Veterans’ gevolg aan een oproep van Prins Harry tijdens de Invictus Games van 2017 in Toronto. “Omdat niet iedereen aan dat evenement kon meedoen, pleitte de prins ervoor om kleinschalige projecten op te zetten voor alle veteranen. Het doet er niet toe of je wel of niets mankeert: iedereen die ooit is uitgezonden is welkom.”

Geweldig
Behalve de 3 genoemde Libanongangers kwamen ook ‘jonge’ veteranen uit hun schulp. Roger Patelski (48) uit Heerlen bijvoorbeeld. De missies, in Bosnië en Afghanistan, hebben hem zoals de meeste anderen bij de clinic niet onberoerd gelaten. Vrouw Suus is enthousiast over zijn deelname en bedankt de organisatoren uitgebreid na afloop. “Het lijkt erop dat Roger eindelijk iets heeft gevonden dat hij écht leuk vindt. Nog mooier: onze zoon Kaya vindt het ook helemaal geweldig.”

Lees het volledige artikel in Defensiekrant 2019/06/03

Bron : defensiekrant

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief