Mannen vast voor stelen truck met laptops

Gepubliceerd op: 27-3-2019

BEVERWIJK - De Koninklijke Marechaussee heeft maandag twee mannen aangehouden voor de diefstal van een Afbeelding verwijderdvrachtwagen met laptops en tablets op Schiphol in oktober vorig jaar. De lading had een winkelwaarde van ongeveer 5 miljoen euro. De opgepakte verdachten komen uit Beverwijk en Nijmegen, aldus de marechaussee dinsdag.

De vrachtwagen was in de nacht van 3 op 4 oktober bij een transportbedrijf volgeladen met laptops en tablets. Daarna werd het voertuig bij Schiphol geparkeerd in afwachting van de chauffeur die er ’s ochtends vroeg mee zou wegrijden. Ruim een uur voordat de chauffeur zou vertrekken, ging een onbekende man er met de vrachtwagen vandoor. De vrachtwagen werd later op parkeerplaats in Beverwijk zonder lading teruggevonden.

Begin februari is in Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak besteed. Mede door tips aan de politie naar aanleiding van de uitzending konden de mannen uit Nijmegen en Beverwijk worden aangehouden. De laptops en de tablets zijn nog spoorloos.

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief