Landmacht beëdigt militairen op het Meerpaalplein

Gepubliceerd op: 28-3-2019

Dronten - Met militair ceremonieel worden op zaterdag 6 april zo’n 60 militairen van het Korps Nationale Reserve beëdigd op het Meerpaalplein in Dronten. De militairen maken deel uit van 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte.

Afbeelding verwijderd

In het bijzijn van de troepen en familie leggen zij de eed of de belofte af op het vaandel. Omstreeks 09.30 uur marcheren de militairen richting het Meerpaalplein waar de beëdiging rond 10.00 uur begint. Het Fanfare Korps Nationale Reserve zorgt voor de muzikale omlijsting.

Korps Nationale Reserve
Het Korps Nationale Reserve is een belangrijk onderdeel van de Koninklijke Landmacht. Natresmilitairen vervullen hun militaire functie naast hun baan of studie in de burgermaatschappij. De hoofdtaak is het bewaken en beveiligen van belangrijke militaire of civiele objecten in Nederland, zoals (lucht)havens en energiecentrales.

Hulp tijdens grote calamiteiten
Daarnaast verleent het Korps Nationale Reserve militaire bijstand in het kader van openbare orde en veiligheid en biedt het hulp tijdens grote calamiteiten. Denk daarbij aan de wateroverlast in het noorden van Groningen in januari 2012 en bij het opruimen van de stranden op Schiermonnikoog. Bovendien hebben zij taken bij officiële gebeurtenissen, zoals de Nationale Dodenherdenking en Prinsjesdag.

Bron : flevopost.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief