Paarden klaargestoomd voor Prinsjesdag

Gepubliceerd op: 11-5-2019

Koninklijke Marechaussee en Belgische Federale Politie helpen elkaar

paarden voor prinjesdag mei19 450

Opperwachtmeester Stephanie Gog zit op paard Szintarz onder toeziend oog van inspecteur Dirk Roofthooft van de Belgische Federale Politie.

Zonder aarzelen springen de nog jonge paarden door brandende hoepels. Muziek, rook en een berg lege flesjes water… niets leidt ze af. Terwijl ze een paar maanden geleden nauwelijks ‘zadelmak’ waren, blijven ze nu koelbloedig staan als voor hun neus een gasballon kapot knalt. 

3 maanden lang helpen 2 ruiters van de Bereden Brigade van de Koninklijke Marechaussee de Belgische Federale Politie in Brussel met het trainen van nieuwe paarden. België heeft een tekort aan ruiters en de marechaussee kan hierin ondersteunen.

Andersom heeft de KMar soms paarden nodig van onze zuiderburen. De marechaussee heeft de dieren zelf niet en leent ze aanvankelijk van de Nederlandse politie. Maar tijdens bijvoorbeeld Prinsjesdag of andere gelegenheden waarbij escortes gebruikelijk zijn, heeft de politie de viervoeters zelf nodig. Dan leent de marechaussee de vierbenige dieren van de Belgische Federale Politie.

Lees het gehele artikel in Defensiekrant 03

Bron : defensiekrant

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief