Drugslab ontdekt in vrachtschip Moerdijk

Gepubliceerd op: 13-5-2019

Schip drugs lab mei 19

De politie heeft een drugslab op een vrachtschip in de dorpshaven van Moerdijk gevonden. Vier mannen zijn aangehouden, onder wie de schipper.

Agenten ontdekten het drugslab tijdens een controle op het 80 meter lange schip. Aan boord vonden ze chemicaliën die op het schip lagen opgeslagen. De omgeving van het schip is afgezet omdat er een chemische lucht hangt.

In het schip werd crystal meth geproduceerd, zegt de politie. Bij het doorzoeken werd 600 gram van de drugs in een doosje gevonden, met een straatwaarde van ongeveer 60.000 euro.

Unieke vondst
De Brabantse politie noemt het een unieke vondst. "Het is de eerste keer dat een drugslab in een vrachtschip wordt aangetroffen." Volgens de politie zijn eerder al hennepkwekerijen in schepen gevonden en ook wel eens een drugslab op een woonboot. "Maar nog nooit een drugslab in zo'n groot schip."

De politie is bezig om het drugslab te ontmantelen, wat nog uren zal duren. "We gaan proberen het schip naar land te verslepen. De brandweer zal het schip openen, zodat het kan luchten", zegt de politie tegen Omroep Brabant.

Een agent die aan boord was gegaan moest vanwege ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis. Hij is inmiddels naar huis gestuurd. De politie heeft naast het schip ook een auto in beslag genomen.

De NOS meldde maandag 13/5: 

In Moerdijk is de ontmanteling van het drugsschip dat vrijdag werd ontdekt aan het eind van de middag afgerond. De boot is weggesleept naar een onbekende locatie.

In verband met de zaak zitten vier mensen vast, onder wie de 65-jarige schipper uit Breda. De drie andere verdachten zijn Mexicanen zonder verblijfsvergunning. Een politiebron heeft tegen het AD gezegd dat een van de opgepakte Mexicanen lid is van een drugskartel.

Vertraging ontmanteling
De ontmanteling liep vrijdagnacht vertraging op doordat het schip, met hulpdiensten aan boord, plots begon te zinken. Dat kwam vermoedelijk door sabotage. Een op afstand aangezette pomp liet water in het ruim lopen.

Gisteren werd een groot deel van de dag besteed aan het leegpompen van het drugsschip. Vandaag ging de politie verder met de ontmanteling.

Bron : nos.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief