Hans Leijtens voorzitter International Board of Auditors for NATO

Gepubliceerd op: 13-5-2019

Hans Leijtens is gekozen tot voorzitter van de International Board of Auditors for NATO, de onafhankelijke, externe toezichthouder die rechtstreeks rapporteert aan de Noord-Atlantische Raad en deze Raad en de NAVO-lidstaten onder andere zekerheid verschaft over de bestedingen van de gezamenlijke fondsen. De benoeming gaat in per 1 augustus 2019.

Leijtens burgerkostum

Leijtens, HansToon opties

Dr. J.A.J. (Hans) Leijtens was al lid van de IBAN sinds 1 september 2018. Eerder was hij project-directeur-generaal Wederopbouw Bovenwindse Eilanden, en kwartiermaker Integriteitkamer Sint Maarten. Hans Leijtens startte zijn carrière bij de overheid in 1985 bij de Koninklijke Landmacht, en kwam in 1989 in dienst van de Koninklijke Marechaussee. In 1996 maakte hij een overstap naar het bedrijfsleven, waar hij werkte als management-consultant en interim-manager.

In 2003 keerde hij terug in overheidsdienst als docent Rechts- en politiewetenschappen aan de Koninklijke Militaire Academie. Aansluitend heeft hij diverse functies binnen de Koninklijke Marechaussee en het ministerie van Defensie vervuld en is hij uitgezonden geweest naar Afghanistan. In 2012 werd Leijtens benoemd tot Commandant Koninklijke Marechaussee. Hij was directeur-generaal van de Belastingdienst van 2015 tot 2017.

Hans Leijtens studeerde Sociologie en Psychologie aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda en Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. In 2008 promoveerde hij in Leiden op een onderzoek naar de werking van resultaatgerichte sturing bij de brigades van de Koninklijke Marechaussee.

Bron : welingelichte kring

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief