’Halal’-club onder vuur van politie

Gepubliceerd op: 3-6-2019

Een moslimmotorbende van asielzoekers heeft als missie om andere asielzoekers in het gareel te houden – desnoods met geweld. Nu liggen ze zelf zwaar onder vuur. Deze week deed de Duitse politie op 49 plekken invallen bij motorclub Al-Salam 313. De verdenking: drugs, geweld, wapens, afpersing, mensensmokkel. Het Nederlandse lid van deze ’Halal’s Angels’ is een gedecoreerd militair: „Het idee van die club was goed.”

Leren jassen, Hells Angels-achtige insignes, gezichtsmaskers in de vorm van een doodskop, dreigende muziek, dikke BMW’s. In de promotiefilm van Al-Salam 313 is meteen duidelijk dat er met de breedgeschouderde leden van die club niet valt te spotten. „Wie een probleem heeft kan contact met ons opnemen”, zegt world president en Gründer Mohammed Buna met zijn getatoeëerde armen over elkaar geslagen. „In Zweden, Duitsland of Nederland. Onze zonen zijn met velen. Gedraag je, anders zal Allah iemand sturen die met je afrekent.”

Eindhovenaar
„Iedereen die een probleem heeft in Nederland, moet direct contact met mij opnemen”, specificeert naast Buna een tweede clublid, wiens ogen schuilgaan achter een zonnebril. Het gaat om Eindhovenaar Y., bijgenaamd Abu Bakr. Volgens zijn insigne is hij president van het Nederlandse chapter. Hij hoort niet bij de verdachten.

„Iedereen die een probleem heeft in Nederland, moet direct contact met mij opnemen”, zegt het prominente lid Y., die Abu Bakr wordt genoemd.  Hij hoort niet bij de verdachten. Hij werd sergeant-majoor in het Nederlandse leger en was tolk voor Dick Berlijn.

Abu Bakr vocht in het leger van Saddam Hoessein en vluchtte in 1995 naar Nederland. Als dank voor de gastvrije ontvangst trad hij toe tot het Nederlandse leger. Hij werkte daar als tolk van Dick Berlijn, de toenmalige Commandant der Strijdkrachten. Tijdens een uitzending in zijn geboorteland raakte Y. gewond toen zijn jeep op een bermbom reed. De sergeant-majoor buiten dienst kreeg in 2007 een insigne opgespeld. Inmiddels is hij ’security-expert’ en zelfs kandidaat-raadslid. Een volmaakt geïntegreerde nieuwkomer dus.

Lees verder in de telegraaf.nl

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief