Broekers-Knol mag puinruimen

Gepubliceerd op: 8-6-2019

DEN HAAG - De puinhoop in de asielketen mag worden opgelost door Ankie Broekers-Knol, van wie deze week bekend werd dat ze Mark Harbers opvolgt als staatssecretaris van Justitie.

Een van haar eerste taken wordt om aan de Tweede Kamer uit te leggen hoe het kan dat er bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) op aan wordt gestuurd om criminele asielzoekers niet uit te zetten.

Een fundamenteel onderzoek of een enorme koerswijziging is nog niet aan de orde, luidt het oordeel van een meerderheid van de Tweede Kamer. Bovendien blijkt uit navraag dat de meeste Kamerleden niet weten waar de schoen precies wringt bij de IND en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V). De 72-jarige Broekers-Knol ’kan meteen flink aan de slag’, klinkt het wel vanuit CDA, SP, GroenLinks en PvdA.

De staatssecretaris in spe, ze is de beoogde bewindsvrouw na het aftreden van Mark Harbers maar nog niet eens benoemd, moet nog volgende week met tekst en uitleg komen. Ook Harbers kreeg in het verleden de opdracht vanuit de Kamer dat er verbetering moest komen, zonder dat schandalen in de asielketen stopten.

lees gehele artikel in telegraaf.nl

Bron : telegraaf.nl

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief