Nieuw regeringsvliegtuig overgedragen aan Nederland

Gepubliceerd op: 18-6-2019

Het nieuwe regeringsvliegtuig met de registratie PH-GOV is op dinsdag 18 juni officieel overgedragen aan Nederland, zo meldt het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Overgedragen
‘Het nieuwe regeringstoestel, een Boeing 737 Business Jet (737 BBJ) met registratie PH-GOV, is officieel overgedragen aan Nederland. De Nederlandse regering is in het luchtvaartregister door de Inspectie Leefomgeving en Transport nu officieel geregistreerd als eigenaar van het toestel, dat dinsdagmorgen op vliegbasis Woensdrecht arriveert’, aldus het ministerie.

KLM
Op Woensdrecht zal het vliegtuig door Fokker geschikt gemaakt worden om operaties uit te voeren. KLM wordt verantwoordelijk voor de operaties, waarmee het de crew levert en het onderhoud van de BBJ op zich zal nemen. De standplaats van het vliegtuig wordt Schiphol waar het naar verwachting vanaf begin augustus in gebruik wordt genomen. ‘KLM is trots het toekomstige Nederlandse regeringsvliegtuig, de PH-GOV, te mogen beheren en wij zullen onze kennis en expertise inzetten om hier ten behoeve van de Nederlandse regering een succes van te maken’, aldus de Nederlandse maatschappij.

Lees meer op de website van upinthesky.nl

Bron : upinthesky.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief