Politie ontdekt gigantische berg crystal meth in Rotterdam

Gepubliceerd op: 26-6-2019

Drugshol van een half miljard opgerold

ROTTERDAM - De politie heeft in Rotterdam een crystal meth-vangst gedaan van ’El Chapo-achtige’ hoeveelheden. De extreem verslavende drugs kon worden onderschept dankzij oplettende rechercheurs, die het opviel dat de binnenmaat van een bedrijfspand in de havenstad beduidend kleiner was dan de buitenmaat.

In een geheim compartiment van een Rotterdamse loods werd maar liefst 2500 kilo drugs aangetroffen ter waarde van bijna een half miljard euro. De vangst is uniek in Europa en past binnen de zorgwekkende trend in Nederland van een toename van ontmantelingen van crystal methlabs en vondsten van voorraden.

De recordvangst is het gevolg van uitvoerig rechercheonderzoek, aldus de landelijke eenheid van de politie. Over de volledige breedte van het pand bleek een voorzetmuur gemetseld te zijn. In de ruimte erachter lag de partij van 2500 kilo crystal meth opgeslagen. Nooit eerder werd zo’n omvangrijke vangst gedaan in Europa. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Volgende

In een Utrechtse loods bleek nog eens meer dan zeventienduizend liter chemicaliën voor het zogeheten wassen van cocaïne en de productie van synthetische drugs te liggen. Ronduit spectaculair was de vondst van uitgeholde stenen. De politie vermoedt dat de stenen bedoeld waren voor de smokkel van de crystal meth.

lees gehele artikel op de website van telegraaf.nl

Bron : telegraaf/nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief