Nederland staat mega-lading coke te wachten

Gepubliceerd op: 28-6-2019

MEDELLÍN - Nederland staat een enorme stroom cocaïne vanuit Colombia te wachten. Criminele bendes hebben de productie in het door drugsgeweld geteisterde land de laatste tijd fors opgevoerd en staan te popelen om megapartijen coke naar Nederlandse en andere Europese havens te smokkelen.

Dat zegt de hoogste politiechef van de Colombiaanse drugshoofdstad Medellín, generaal Eliecer Camacho in een exclusief vraaggesprek met De Telegraaf.

Volgens de generaal kunnen drugsbendes in zijn land al een tijd fors meer cocaïne produceren vanwege een discutabel verbod in Colombia om coca-plantages met pesticiden te bestrijden. De teelt van coca – de basisplant van cocaïne – is mede vanwege de strengere milieuregels verviervoudigd.

Europese markt
De verhoogde productie verklaart volgens de generaal waarom in Europa steeds grotere partijen coke in beslag worden genomen. „De bendes in mijn land dumpen grote partijen op de Europese markt om meer vraag te creëren”, zegt hij. „Drugshandelaren accepteren lagere winstmarges en hopen het verlies te compenseren met meer afzet.”

lees het volledige artikel op de website van de telegraaf.nl

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief