Hal Eindhoven Airport enige tijd dicht vanwege onderzoek Marechaussee

Gepubliceerd op: 15-7-2019

De hal van vliegveld Eindhoven Airport is zondag enige tijd dicht geweest, nadat de Koninklijke Marechaussee daar onderzoek deed naar aanleiding van informatie van de Belgische autoriteiten.

Passagiers die per vliegtuig op de luchthaven arriveerden, mochten het toestel niet verlaten volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.

Over de aard van de melding van de Belgische autoriteiten wilde de Koninklijke Marechaussee geen uitspraken doen.

Omroep Brabant meldt dat er een melding zou zijn binnengekomen over een Belgische man die het doelwit zou zijn van zware criminelen. Omdat hij op dat moment op de luchthaven zou zijn om iemand op te halen, rukten politie en Marechaussee uit.

Het Eindhovens Dagblad meldt zondagavond dat getuigen zouden hebben gezien hoe een man onder begeleiding van de Marechaussee en een politiehelikopter naar de Belgische grens werd gebracht.

Volgens Omroep Brabant is de Belg op de luchthaven opgespoord en overgedragen aan de Belgische autoriteiten. De Koninklijke Marechaussee wilde dat niet bevestigen. Wat de bedreiging precies inhield en of de Belgische man een bekende is van de politie, is niet duidelijk.

Bron : nu.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief