Marechaussee-veteranen welkom bij Orpheus

Gepubliceerd op: 23-7-2019

De 20e Veteranendag Koninklijke Marechaussee is op vrijdag 4 oktober 2019, bij het Theater & Congres Orpheus, Churchillplein 1 te Apeldoorn.

Veteranen > 2019 vetdag Kmar kranslegging

Kranslegging bij het monument Koning Willem III kazerne

De locatie is dezelfde als vorig jaar (wegens verbouwing en extra opleidingen op OTCKMar). Postactieve KMar-veteranen kunnen zich digitaal aanmelden via ‘Mijn Vi’ op de website www.veteraneninstituut.nl. Geen internet? Belt dan met dit instituut: 088-3340050. Actieve KMar-veteranen wenden zich per e-mail tot veteranendag.kmar@mindef.nl. De inschrijving sluit op 22 september 2019. In deze maand ontvangt u het programmaboekje met tips dat tevens dienst doet als toegangsbewijs. Er is bij Orpheus voldoende parkeergelegenheid. ]

Veteranen > 2019 vetdag Kmar speech Speech van genmaj André Peperkoorn kreeg luisterend oor

Programma
Het thema luidt dit jaar: Missies in voormailg-Joegoslavië. Deze missies krijgen bijzondere aandacht, zo ook in de verhalen van vroeger en nu onder de veteranen. Wordt vast weer heel gezellig. De Veteranendag KMar begint om 09.30 uur en eindigt rond 15.15 uur als de laatste bus naar station NS vertrekt. Om 11.15 uur is er traditiegetrouw de herdenkingsplechtigheid voor de gevallen en overleden veteranen bij het monument voor de Koning Willem III kazerne. Bij de plechtigheid speelt het Trompetterkorps KMar. Voor alle veteranen is er plaats in de autobussen naar de plechtigheid. De Indische rijstmaaltijd volgt na terugkeer om circa 12.45 uur. De opzet is ook dat genoten kan worden van muziek uit de Balkan.

Veteranen > 2019 vetdag Kmar jong en oud Jong en oud met elkaar in gesprek

Slot
De projectgroep onder leiding van majoor Robin Oost, alsmede de inzet van KMar-reservisten gaan de dag tot in de puntjes regelen. Mediacentrum Defensie verzorgt de fotografie; de foto's zijn nadien terug te vinden op de SMC-website. Voor alle veteranen zijn er consumptiebonnen en een presentje.
Foto’s van Media Centrum Defensie 05-10-2018

Bron : KMar/SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief