Nederlandse atlete gepakt met 50 kilo drugs

Gepubliceerd op: 25-7-2019

Een 26-jarige Nederlandse atlete zit in Duitsland vast omdat ze geprobeerd heeft 50 kilo drugs het land binnen te smokkelen. Het gaat om crystal meth en xtc met een geschatte straatwaarde van 2 miljoen euro. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de aanhouding.

De autoriteiten kunnen niet zeggen of het om olympisch atlete Madiea G. (26) gaat. Die verdween na haar laatste wedstrijd op 15 juni spoorloos. Vorige week bleek dat ze vastzit in Duitsland.

De voor drugssmokkel aangehouden Nederlandse liep op 18 juni tegen de lamp bij een routinecontrole van de douane. De in haar auto gevonden drugs hebben volgens justitie een straatwaarde van ongeveer 2 miljoen euro. De 26-jarige vrouw werd aangehouden op snelweg A3, vlak over de grens bij Arnhem, ter hoogte van Elten. Toen ze aan douaniers vertelde dat ze onderweg was naar een training in Düsseldorf, vertrouwden die het niet en moest ze haar bagage laten zien.

Sportschoenen
Achterin haar auto stonden tassen en dozen. De vrouw zei dat daarin sportschoenen zaten, maar het douanepersoneel vond er pakketten, verpakt in aluminiumfolie. Toen daarin drugs bleken te zitten, werd de vrouw gearresteerd. Daarna werd de auto verder onderzocht. Het ging om 25 pakketten, met een gezamenlijk gewicht van 50 kilo.

Lees meer...

Bron : ad.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief