Steeds meer kinderen in cocaïnehandel: 'We zien zelfs 8-jarigen'

Gepubliceerd op: 28-7-2019

Er zijn grote zorgen over het aantal kinderen dat betrokken is bij de drugshandel. Ook worden ze steeds jonger. Het RIEC Midden Nederland, dat gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie ondersteunt, slaat alarm. Er zijn voorbeelden van 8- en 9-jarigen die geleidelijk de criminaliteit in rollen.

Het RIEC Midden Nederland pakt georganiseerde criminaliteit aan. De organisatie is zeer bezorgd over de inzet van kinderen en jongeren voor drugshandel in 39 gemeenten in de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland. "We zien een enorme aanwas van jonge jongeren. Ze doen klusjes, gaan dealen, maar er komt ook veel criminaliteit bij kijken. Ernstige criminaliteit, die uiteindelijk kan leiden tot liquidaties", zegt Remco Mulder van het RIEC. "Als we de groei nu geen halt toe roepen, dan wordt de groep steeds groter."

Honderden jongeren
Hoeveel jongeren precies zijn betrokken bij de drugshandel in het midden van het land is nog niet duidelijk, maar het gaat al gauw om honderden jongeren. Er wordt in die regio voornamelijk in cocaïne gehandeld.

Eerder concludeerde de politie al dat de handel in cocaïne toeneemt. Vorig jaar werd in de havens van Nederland en België 74.000 kilo cocaïne in beslag genomen. Het jaar daarvoor nog 55.000 kilo. Er gaat veel geld in om. Eén kilo cocaïne levert tussen de 20.000 en 35.000 euro op.

Lees het gehele artikel op de website van rtlnieuws.nl

Bron : rtlnieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief