Militair uit De Goorn kwam om bij sprong met parachute

Gepubliceerd op: 30-7-2019

De Goorn - Korporaal Tristan van den Ende die in De Goorn woonde, is omgekomen bij een parachutesprong op vliegveld Teuge. De 22-jarige militair nam hier deel aan een training. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland wat er precies gebeurd is.

„Over het onderzoek worden geen mededelingen gedaan”, laat woordvoerder Alfred Ellwanger van de Koninklijke Marechaussee weten.

Het noodlottige incident gebeurde dinsdag 23 juli, ’s middags rond 13 uur. Omstanders zagen volgens de NOS ’de leerlingparachutist tollen in de lucht’. Het leek volgens Omroep Gelderland ’alsof het slachtoffer de parachute niet goed onder controle kreeg’.

’Tijdens deze oefening is de parachutist vermoedelijk in de problemen gekomen met zijn parachute en door de val overleden’, heeft minister Ank Bijleveld (CDA) de Tweede Kamer laten weten.

’Het bericht van het overlijden van de korporaal heeft de krijgsmacht en ook mijzelf diep geraakt’, schrijft Bijleveld. ’Ik leef intens mee met zijn geliefden, nabestaanden en collega’s.’

De korporaal diende bij het 17e Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene van de 13e Lichte Brigade in Oirschot. Zijn werkgever, vrienden en buren spreken in rouwadvertenties in hun medeleven uit.

De militair was voorheen speler en vrijwilliger van RKEDO in De Goorn. Op de website van deze voetbalclub worden zijn familie, vrienden en kennissen veel sterkte toegewenst.

Elk jaar worden in ons land ongeveer 80.000 parachutesprongen uitgevoerd. Gemiddeld eens per jaar loopt zo’n sprong dodelijk af.

Bron : noordhollandsdagblad.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief