TNO onderzoekt brandstofstoring Schiphol

Gepubliceerd op: 31-7-2019

Onderzoeksinstituut TNO gaat onderzoek doen naar de grote brandstofstoring die Schiphol vorige week trof. De onderzoekers moeten proberen te achterhalen wat er precies is misgegaan.

Door een brandstofstoring onstonden op Schiphol enorme vertragingen, vliegtuigen konden niet tanken en daardoor niet vertrekken. “Als de oorzaak is vastgesteld, kunnen we ook kijken hoe we dit hadden kunnen voorkomen,” zegt Inge Stegmann, directeur van het bedrijf Aircraft Fuel Supply (AFS), tegen het ANP.

AFS beheert de kerosinetanks en de leidingen op Schiphol. De installaties worden gebruikt om vliegtuigen van brandstof te voorzien. AFS en Schiphol hebben TNO de opdracht voor het onderzoek gegeven. Stegmann: “We gaan afwachten wat het onderzoek naar boven gaat brengen. Er zal ongetwijfeld enige tijd mee gemoeid zijn, het is niet van vandaag op morgen klaar. Maar ik zou verwachten dat het wel voor het einde van het jaar is afgerond.”

Volgens AFS ontstond er op woensdag 24 juli aan het begin van de middag een ‘technische storing in de elektrische voeding’ van de kerosine-installaties. De oorzaak van die storing is niet bekend, het gevolg wel: uit voorzorg schakelde het hele systeem zichzelf uit. “Een safety modus trad in werking,” noemt Stegmann het.

Lees meer...

Bron : parool.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief