Minister-president Rutte bij herdenking capitulatie Japan

Gepubliceerd op: 15-8-2019

Minister-president Rutte nam donderdagmiddag 15 augustus 2019 deel aan de herdenking van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945. De herdenking vond plaats bij het Indisch Monument in Den Haag.

Door de capitulatie van Japan kwam er 74 jaar geleden een einde aan de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië en daarmee voor het gehele Koninkrijk der Nederlanden. De Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 organiseert jaarlijks deze herdenking voor alle burger- en militaire slachtoffers uit voormalig Nederlands-Indië dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Japan werd bezet.
 
Naast de minister-president waren ook minister Bijleveld van Defensie, staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aanwezig.
 
Tijdens de herdenkingsbijeenkomst legden minister-president Rutte en staatssecretaris Blokhuis namens de Rijksministerraad een krans bij het Indisch Monument. Ook andere autoriteiten en vertegenwoordigers van betrokken organisaties legden een krans. Voorafgaand daaraan werden voordrachten gehouden. De ceremonie werd afgesloten met een defilé langs het Indisch Monument.

Bron : rijksoverheid.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief