Vertrek leverde oud-politiechef Bernard Welten 150.000 euro op

Gepubliceerd op: 10-10-2019

Bij zijn vertrek kon politiechef Bernard Welten een deels door de politie gefinancierde woning zo voordelig overnemen dat hij 150.000 euro winst maakte. De politie zit met het verlies. Dat maakt de arbeidsvoorwaarden van topverdiener Welten nog goudgerander dan bekend.


De lucratieve afspraak voor Welten (64) draait om zijn vrijstaande villa in Warmond, die hij afgelopen maandag heeft verkocht. Een deel van die villa was jarenlang eigendom van de politie. Bij zijn vertrek kon Welten dat deel onder gunstige voorwaarden overnemen, blijkt uit kadastergegevens. De politie moet het vastgoed afboeken met 157.000 euro verlies.

Bij zijn aantreden als politiecommissaris in Amsterdam in 2004 sleepte Bernard Welten niet alleen een topsalaris in de wacht. De uit Groningen vertrekkende politiebaas bedong ook dat de politie een 37/100ste deel van zijn woning kocht, omdat woningen in het westen duurder zijn. Dat kostte de politie destijds 480.000 euro. Elk jaar werd bovendien meebetaald aan kosten als onderhoud.

Lees meer...

Bron : ad.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief