Museum Militaire Traditie houdt al 50 jaar stand

Gepubliceerd op: 31-10-2019

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Het is misschien wel het minst bekende museum in onze provincie. Museum Militaire Traditie trekt amper 500 bezoekers per jaar, maar houdt wel dapper stand. "Ik durf te zeggen dat we de meest uitgebreide verzameling militaire uniformen van Nederland hebben. Daar zijn we enorm trots op", zegt bestuurslid John de Vries. Het museum bestaat nu 50 jaar.

Parkeren is lastig in de Van Rijckevorselstraat in Driebergen-Rijsenburg. Naast de oude bioscoop waarin het museum gevestigd zit, kunnen maar een paar auto's worden gezet. Laat staan een touringcar. Voor de deur ligt een oude zeemijn uit 1916 die ooit bij Ameland gevonden werd. Er groeit een plant die op het oog keurig onderhouden wordt.

In de oude foyer van de bioscoop staat John de Vries al te wachten. De oud-docent Nederlands is trots op de verzameling die in de vitrines en op zolder ligt. "Het Nederlandse leger vocht tegen Napoleon bij Quatre Bras. Wij hebben hier een origineel uniform uit die tijd", zegt hij terwijl hij wijst op een pop die achter glas staat. "Het Nederlandse leger speelde daar een voorname rol. We willen dat verhaal aan de bezoekers vertellen. Prachtig afgewerkt uniform, zie je?"

Lees meer op de website rtvutrecht.nl

Bron : rtvutrecht.nl

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief