Nederlandse ‘IS-hond’ Conan krijgt heldenontvangst door Trump

Gepubliceerd op: 2-11-2019

De militaire werkhond Conan, die betrokken was bij de uitschakeling van IS-kopstuk Abu Bakr al-Baghdadi, krijgt een heldenontvangst in Washington. President Donald Trump zegt in een tweet dat de hond ‘ergens volgende week het Midden-Oosten verlaat om naar het Witte Huis te komen’. De hond werd in het Brabantse Best getraind. 

De hond raakte bij de aanval op Baghdadi gewond, maar is intussen weer aan het werk, zei het ministerie van Defensie eerder deze week. De tweet van Trump toont een gemanipuleerde foto van Conan die door Trump een medaille krijgt omgehangen.

Hondentrainer Marco van Hoof uit Best, die de hond trainde, heeft (nog) geen berichtje van Trump gehad. Marco herkende de hond meteen toen Trump een foto van het dier twitterde. ,,Die heb ik toen hij een jaar oud was hier naartoe gehaald. Hoe lang hij hier precies zat, durf ik niet te zeggen”, vertelt Van Hoof. Hij legt uit dat DACH Police-Dogs and Services een soort tussenstation is. In Best wordt de trainingsbasis gelegd, vervolgens worden de honden geselecteerd, in dit geval door een Amerikaanse politie-eenheid, die ze ‘doortrainen’, zoals dat heet.

lees meer op website van ad.nl

Bron : ad.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief