Gert Veurink, de tweede man bij het Openbaar Ministerie Noord-Nederland, is opgestapt.

Gepubliceerd op: 3-11-2019

Gert Veurink, de tweede man bij het Openbaar Ministerie Noord-Nederland, is opgestapt. Hij wordt lid van leiding van de politie Oost-Nederland. Veurink maakt hier melding van op Twitter.

Hij wordt lid van leiding van de politie Oost-Nederland. Veurink maakt hier melding van op Twitter.

In juli van dit jaar vertrok de eerste man, hoofdofficier van justitie Guus Schram. Zijn vertrek kwam als een verrassing. Schram was in 2017 benoemd. Een reden voor zijn vertrek is nooit gegeven. Schram geeft nu leiding aan het Functioneel Parket, een landelijk onderdeel van het Openbaar Ministerie (OM) dat zich bezighoudt met fraude en milieucriminaliteit.

Landelijk kampt het OM met de invulling van openstaande vacatures in de hoogste regionen van de organisatie.

Betrokken bij verkeersongeval
Plaatsvervangend hoofdofficier Veurink kwam in het nieuws toen bleek dat hij als veroorzaker betrokken was bij een verkeersongeval in zijn woonplaats Zwolle. Dat was in 2017. Met zijn auto reed hij een fietser aan. De vrouw raakte ernstig gewond. Veurink werd verweten dat hij zijn ramen niet goed ijsvrij hand gemaakt.

De rechtbank in Amsterdam veroordeelde hem eerder dit jaar tot een taakstraf van 120 uur (helft voorwaardelijk) en een rijontzegging. Hoewel de veroordeling betrekking had op een misdrijf, had het geen consequenties voor zijn baan. Wel kreeg hij intern een berisping.

Veurink was eerder officier van justitie in Leeuwarden. Eind 2016 werd hij plaatsvervangend hoofdofficier bij het parket in Noord-Nederland.

Nieuwe hoofdofficier
Vorige week werd bekend dat Diederik Greive (58) met ingang van 18 november de nieuwe hoofdofficier van justitie bij parket Noord-Nederland wordt. Greive is nu nog directeur van het Parket-Generaal.

Bron : om.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief