Determinatiemiddag foto’s uit Nederlands-Indië

Gepubliceerd op: 18-11-2019

Museum Bronbeek in Arnhem organiseert op zaterdagmiddag 7 maart 2020 de fotodeterminatiemiddag ‘Mijn opa was een…’. Iedereen kan van 12.00 tot 17.00 uur bij een expertteam terecht met vragen over zijn eigen (familie)foto’s, die betrekking hebben op het voormalige Nederlands-Indië en het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

Veel Nederlanders hebben familieleden die destijds in Nederlands-Indië woonden, werkten of er als militair dienden, en in de decennia na de Tweede Wereldoorlog per schip naar Nederland terugkeerden. In een nalatenschap of bij het opruimen van de zolder of kast vind je dan soms foto’s en documenten waarop je familieleden in Indië of op een passagiersschip staan afgebeeld. Het belang en de betekenis ervan is vaak niet meteen duidelijk. Maar met hulp van specialisten kan dergelijk materiaal veel vertellen over het leven van je familielid. Museum Bronbeek organiseert deze middag om mensen gelegenheid te geven een antwoord te vinden op hun vragen.

De experts analyseren de foto’s aan de hand van kleding, uniformen, wapens, voertuigen en gebouwen, maar ook door determinatie van stad- en landschappen. Behalve foto’s kan men ook documenten, onderscheidingen en delen van uniformen voorleggen. Men kan ook nagaan of een familielid op een passagierslijst voorkomt. Indien gewenst kan men advies en informatie krijgen over nader (genealogisch) onderzoek.

De fotomiddag wordt gehouden in museum Bronbeek. Voor deelname geldt het toegangstarief van het museum. Reserveren is noodzakelijk, uitsluitend via nb.ravensbergen@mindef.nl.

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief