Politie voorkomt plunderactie winkel op de Nieuwendijk

Gepubliceerd op: 21-11-2019

De politie heeft zondag mogelijk voorkomen dat een groep jongeren een kledingwinkel in het centrum van Amsterdam kon overvallen en beroven. De afgelopen maanden waren er in Amsterdam al diverse groepsovervallen op kledingwinkels en een Apple-store. Jongeren stormden daarbij de winkels binnen en namen veel spullen mee.

Zondag kwamen bij de politie signalen binnen over een voorgenomen diefstal op de Nieuwendijk. Daar werden bij de ingang van een kledingwinkel zeven mensen gezien die zich verdacht gedroegen. Toen ze werden aangesproken, maakten twee mannen zich uit de voeten. Zij konden even verderop worden aangehouden door agenten in burger.  Een van de twee had meerdere messen bij zich en voorwerpen die volgens de politie gebruikt worden bij winkeldiefstal, zoals handschoenen en een tang. De vijf anderen zijn door de Koninklijke Marechaussee, die de politie assisteerde bij de actie, staande gehouden en gecontroleerd.

De politie is extra alert na plunderingen op het Rokin en het Bijlmerplein. Daarbij werden ook mensen aangehouden. De politie kan niet zeggen of het steeds om dezelfde groep jongeren gaat of dat er meerdere groepen actief zijn.

 

Bron: NOS / Het Parool

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief