Acties Greenpeace op Schiphol

Gepubliceerd op: 30-11-2019

Greenpeace mag half december geen actievoeren in de terminals en gebouwen van Schiphol. De actiegroep wilde haar ‘Protestival’ deels in de hal van Schiphol Plaza houden, maar daar steekt burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer een stokje voor. Greenpeace zegt zich niets aan te trekken van het verbod.


Greenpeace vindt het Dellaertplein te klein voor de verwachte toeloop en zegt het oordeel van de burgemeester naast zich neer te leggen. “We gaan gewoon door, binnen en buiten,” zegt een woordvoerder van Greenpeace. “Mogelijke juridische stappen zijn we nog aan het onderzoeken.”

De actievoerders houden vol dat Schiphol Plaza wél openbare ruimte is. “Schiphol Plaza de meest centrale plek van het vliegveld. Het is heel gek als mensen die zich zorgen maken over grote vervuiler Schiphol, hun geluid niet mogen laten horen op de plek die er het meest toe doet. We hebben dit ook langdurig met de gemeente besproken.”

Als toch in de gebouwen wordt actie gevoerd, zal de Koninklijke Marechaussee, die op Schiphol verantwoordelijk is voor handhaving van de openbare veiligheid, ingrijpen. Eerder werden al acties van protesterende boeren die naar Schiphol wilden trekken, verboden.

Bron: Het Parool

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief