Verdacht pakketje Eindhoven Airport

Gepubliceerd op: 2-12-2019

De marechaussee onderzoekt maandagochtend een verdacht pakketje dat is gevonden op Eindhoven Airport. Om tien voor halfelf kwam de melding dat er mogelijk explosieven gevonden waren op de Luchthavenweg in Eindhoven. Vervolgens gaf een woordvoerder van de marechaussee aan dat het ging om 'een verdacht pakketje op de luchthaven'. Rond kwart over elf kwam een explosievenspecialist met een zwarte tas naar buiten.
 

Het is niet duidelijk of het hier ging om het verdachte pakketje. Even later lijkt het of de explosievenspecialisten klaar zijn met hun onderzoek. Ze pakken hun spullen in. Iets voor elf uur bevestigde een woordvoerder van de luchthaven dat er een pakketje was gevonden in de terminal. Daar gingen specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) op dat moment aan de slag.

 
Passagiers die maandagochtend aankomen op de luchthaven worden via een nooduitgang weggeleid. Twee toegangsdeuren naar de luchthaven zijn afgesloten. Dat geldt ook voor een deel van de terminal.

Volgens een woordvoerder van Eindhoven Airport bepaalt de marechaussee wat er nu op de luchthaven moet gebeuren. Als zij niet zeggen dat het vliegverkeer moet worden stilgelegd, gebeurt dit niet. Reizigers reageren maandag verbaasd dat ze gewoon in de buurt van de terminal kunnen komen. 

Nader:

Het verdachte pakketje op Eindhoven Airport blijkt loos alarm. Het ging om een voorwerp dat leek op een handgranaat. "Het was een grinder om wiet mee te vermalen in de vorm van een handgranaat", dit meldt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.

Bron: Omroep Brabant

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief