Doorstart project Adaptief aan de grens

Gepubliceerd op: 2-12-2019

De Koninklijke Marechaussee is per direct op zoek naar burgers die willen ondersteunen bij de grensbewaking op de vaste grensdoorlaatposten in Nederland. De functies voor eerstelijns grensbewakers worden opengesteld in het kader van de pilot ‘Adaptief aan de grens’ (AADG). Daarmee wil de KMar meer speciaal opgeleide burgers inzetten tijdens de piekmomenten aan de grens om de passagiersstromen beter te verdelen en om meer rust in de operatie te creëren. Neveneffect van de extra capaciteit is dat het de beroepscollegae meer tijd en ruimte biedt voor opleidingen en training.

De KMar gaat maximaal 120 AADG’ers inzetten op de vaste grensdoorlaatposten in Nederland. Voor de eerstvolgende groep worden de eerstelijns grensbewakers geworven voor de locaties Schiphol Airport, Rotterdam The Hague Airport, doorlaatpost Hoek van Holland en doorlaatpost IJmuiden.

De eerstvolgende AADG-opleiding start in het eerste kwartaal van 2020. Geïnteresseerden kunnen solliciteren via https://www.randstad.nl/grenswachter waarna zij de selectie dienen te doorlopen. Na een gesprek op een brigade en een veiligheidsonderzoek wacht de geselecteerde kandidaten een opleiding van 4 maanden, bestaande uit een theoretisch gedeelte (5 weken), waaronder een lesgedeelte op locatie (8 dagen) en lesdagen op afstand (7 dagen). Daarna moeten ze een takenboek doorlopen waarvoor maximaal 3 maanden staat. Daarbij worden ze begeleid door een praktijkleermeester. Een AADG’er bepaalt in overleg met de KMar wanneer hij of zij beschikbaar is, met een minimum van 8 uur per week.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: KMar Magazine

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief