Contactdag SMC Badhoevedorp

Gepubliceerd op: 23-5-2017

Contactmiddag Badhoevedorp

Vijfenveertig personen, iets minder dan vorig jaar, vonden op 17 mei 2017 de weg naar de Koningin Máximakazerne voor het bijwonen van de contactmiddag Badhoevedorp. Gerrit Reloe was daar voor het eerst aanwezig als opvolger van Roel Gras. Het was warm weer, de meeste bezoekers waren zomers gekleed en in opperbeste stemming. 

2017  Contactdag Badhoevedorp 17 mei 450
'gezellig samenzijn'

Namens het SMC-bestuur heette Gerrit de aanwezigen van harte welkom. Hij stelde zich nog even voor aan diegenen die nog niet van de wisseling van de wacht op de hoogte waren. Een bijzonder welkom voor Cor de Boer die in de respectvolle leeftijd van 93 jaar als oudste deelnemer aanwezig was. Cor, die er graag bij wilde zijn, werd door Jaap Gatsma en Jan Gaasbeek in Baarn opgehaald. Hij stelde dat zeer op prijs! Overigens zal in het augustusnummer van MC een uitgebreid artikel over hem verschijnen. 

Gerrit bedankte plaatsvervangend kazernecommandant, kapitein Kees Ploeg voor de geboden gastvrijheid en gaf hem de gelegenheid om het programma toe te lichten. Er bleek een wijziging te zijn: in plaats van een lezing over terroristenbestrijding werd nu een video getoond over activiteiten van de KMar in de periode 2016 tot heden. Na gelegenheid gegeven te hebben tot het stellen van vragen wenste kapitein Ploeg de deelnemers een prettige bijeenkomst toe. Hij beloofde voor volgend jaar een uitgebreide rondleiding in het kazernecomplex.

Gerrit noemde nog dat H.M. Koningin Máxima op deze dag haar verjaardag vierde wat spontaan leidde tot een driewerf hoera voor de jarige. Aanvankelijk moest hij de aanwezigen teleurstellen omdat de bar geen oranjebitter had, waarvan hij op kosten van SMC een glaasje wilde aanbieden. Toch kwam op enig moment een fles te voorschijn. De middag werd plezierig voorgezet, ook op het buitenterras, en zoals gebruikelijk werden de bekende oude koeien van stal gehaald. De middag werd afgesloten met een heerlijk Indisch buffet met de toepasselijke naam Samarang met na afloop koffie of thee. Het was een geslaagde bijeenkomst! 

Een woord van waardering is op zijn plaats aan het Paresto-personeel voor de uitstekende verzorging. Dank ook aan Gerrit Reloe, brigadeadjudant Charlotte Bloemendaal - van Wijk en de medewerkers van de servicedesk Schiphol, Henriette van Zetten en Meindert Pasterkamp, voor hun geweldige medewerking aan de voorbereiding van deze contactmiddag.

Klik hier een fotoimpressie van deze middag.

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief