Kom niet naar Schiphol voor laatste KLM BOEING 747

Gepubliceerd op: 29-3-2020

De Koninklijke Marechaussee, de politie en de gemeente Haarlemmermeer gaan zondag bij alle spottersplekken rondom Schiphol streng handhaven. Er wordt gevreesd voor een grote toestroom van vliegtuigspotters die de laatste Boeing 747 van KLM willen zien landen. Maar iedereen die naar een landingsbaan komt, kan worden weggestuurd of beboet.

Zondag, rond 15.00 uur, wordt de laatste landing ooit van een passagiers-Boeing 747 van KLM op Schiphol verwacht. Gezagvoerder Paul van de Ven is verantwoordelijk voor het aan de grond zetten van de PH-BFT. De laatste 747-vlucht komt uit Mexico-Stad. Vanwege de coronacrisis heeft KLM besloten om de hele 747-vloot vanaf maandag met pensioen te sturen.

In plaats van volgend jaar mei zou morgen de allerlaatste kans zijn voor spotters om het toestel landend op Schiphol te kunnen fotograferen. Maar om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn er in het hele land strenge maatregelen genomen. Ook in de gemeente Haarlemmermeer, waar de luchthaven in ligt, geldt een noodverordening. Overal moet er 1,5 meter afstand tussen elkaar worden gehouden.

De gemeente vreest dat er honderden spotters morgen naar de laatste landing komen kijken en gaat daarom rondom de hele luchthaven streng handhaven. Fans die het toestel willen komen bekijken zullen naar alle waarschijnlijkheid worden weggestuurd of een boete krijgen van 400 euro. De gemeente waarschuwt dat de Koninklijke Marechaussee, de politie en handhavers van Haarlemmermeer streng zullen optreden.

Als het nodig is wordt de omgeving rondom de landingsbanen afgesloten. De landing is live op NH Nieuws via een livestream te volgen en deze livestream wordt in partnership overgenomen op Luchtvaartnieuws.nl voor iedereen die hem wil zien.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief