Terugblik SMC Contactmiddag Buren

Gepubliceerd op: 28-10-2010

Op 17 maart 2011 vond in de dependance van het Marechausseemuseum weer de jaarlijkse SMC-contactmiddag aan.

Museum klein.jpg

Vanaf 13.00 uur ‘druppelden’ de deelnemers binnen, de helft van hen oud-beroeps en de andere helft oud-dienstplichtige marechaussees. In zijn openingswoord memoreerde de voorzitter van de SMC-reünie-commissie Roel Gras het belang van deze Burense contactmiddag. Vooral omdat het zo langzamerhand een vaste kern is die ieder jaar weer naar Buren komt, aangevuld met enkele ‘eerstejaars ’bezoekers.

Ook dit jaar was er geen vast programma, na de opening kon een ieder zijn eigen gang gaan om bijvoorbeeld het museum te bezoeken of een rondwandeling door het mooie stadje Buren te maken. Enkelen kozen er voor in de dependance te blijven om eens lekker bij te praten.

SMC contactdag Buren 2011

Roel bedankte de directeur van het museum kol b.d. Stan Klijnhout voor de gastvrijheid, waarna hij hem het woord gaf. Deze informeerde  de aanwezigen over de gang van zaken in het museum, hij toonde zich een enthousiaste en tevreden museumdirecteur.

Rond 16.30 uur was iedereen weer terug in de dependance waar al genietend van een voortreffelijk buffet verder werd nagepraat, met een ‘tot volgend jaar in Buren’ vertrokken de SMC-ers weer naar huis.
De reüniecommissie kan tevreden terugkijken op een geslaagde middag. In het aprilnummer van Marechaussee Contact zal een uitvoerig verslag worden opgenomen.

Een foto-impressie van deze dag treft u aan in een fotoalbum op de SMC-website.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief