Terugblik Contactdag SMC op KW-III

Gepubliceerd op: 11-5-2011

Vanwege een overgrote belangstelling voor de excursies naar de KW-III kazerne in Apeldoorn, werd in navolging op twee zeer geslaagde contactdagen in 2010 in de Koning Willem III kazerne te Apeldoorn dank zij de welwillende medewerking van Commandant LOKKMar Kolonel Ruud Dirkzwager op 28 april 2011 wederom een contactdag te houden voor SMC-begunstigers.

SMC contactdag KW-III nov 2010 dia

Een honderdtal SMC-begunstigers wist de weg naar de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn te vinden. Onder het genot van een kopje koffie heette de voorzitter van de reüniercommissie Roel Gras de deelnemers hartelijk welkom. Een bijzonder woord van welkom richtte hij aan Mevrouw Schermer, de weduwe van kolonel Th.W.A. Schermer, Commandant van het Opleidings Centrum KMar van 1973-1976. Mevrouw Schermer was vergezeld van twee kleinkinderen. Zij hadden de wens van hun oma, om nog eens een bezoek aan de kazerne te brengen, kenbaar gemaakt aan de reüniecommissie. Mevrouw Schermer ontving namens de SMC een boeket bloemen.

Kazerne-adjudant Adjudant Theo Betting heette het gezelschap namens Commandant LOKKMar welkom. Na de koffie gaf kapitein b.d. G.H. de Ruiter, Project Adviseur nieuwbouw LOKKMar, aan de hand van woord en beeld een uiteenzetting over de vorderingen van de renovatie. Deze is zo ver gevorderd dat onder andere weer gebruik kon worden gemaakt van de ”oude” toegangspoort.

Fred Klijndijk (marechausseenostalgie) presenteerde een foto-tentoonstelling die een duidelijk beeld schetste van de verschillende stadia tijdens de renovatie.

Na de lunch werd het gezelschap in groepen opgedeeld en onder leiding van de sectoradjudanten werd een rondleiding te voet verzorgd over het kazerneterrein waarbij ook een bezoekje gebracht kon worden aan de winkel van het Fonds Sociale Zorg.
 
Onder het genot van een drankje was er nog volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te zijn.

De reüniecommissie onder de bezielende leiding van Roel Gras en zijn medewerkers, alsmede de deelnemers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde contactdag.

Klik hier voor een foto-impressie van deze contactdag.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief