Terugblik Contactmiddag Amsterdam, 2009

Gepubliceerd op: 14-5-2009

Opnieuw werd de jaarlijkse Contactmiddag "Amsterdam" gehouden. Ditmaal op donderdag 14 mei 2009 in het KEK gebouw op het terrein van de voormalige brigade Badhoevedorp.

                              contactmiddag Amsterdam 2009 brigade gebouw  

  Brigade Badhoevedorp 

In zijn welkomstwoord memoreerde de voorzitter van de Reüniecommissie, Roel Gras, de bijeenkomst vorig jaar in de P.O.R. ruimte van de Brigade Schiphol gelokaliseerd op de luchthaven, nadat jaar in jaar uit de "Amsterdammers" altijd hun samenkomsten hielden "op de Robert Koch" in Amsterdam.

Om een aantal redenen van logistieke aard kon op Schiphol de aanvankelijk aldaar geplande Contactmiddag niet worden gehouden.

Een alternatief werd gevonden in het KEK-gebouw op het terrein van de voormalige brigade Badhoevedorp. De locatie omvat hoofdzakelijk de huisvesting van KMar personeel van de Brigade Operationele Ondersteuning.

De old-timers onder de gasten, die ooit dienst deden op Schiphol (Oost) vanuit deze locatie konden zich de brigade van destijds maar moeilijk weer voor de geest halen.

 contactmiddag Amsterdam 2009
Hans Stam (l) met Roel Gras

Namens Districtscommandant Generaal Veldman, trad als gastheer op Kapitein der KMar Hans Stam, Brigade Commandant Operationele Ondersteuning.

Roel Gras verzocht Hans Stam om vooral de dank van de SMC over te brengen aan de Districtscommandant voor het verlenen van zijn medewerking aan het tot stand komen van deze Contactmiddag.

Roel Gras nodigde de aanwezige gasten uit een ogenblik stil te zijn ter nagedachtenis aan de begunstigers van de SMC die ons in het afgelopen jaar zijn ontvallen.

                                Contactmiddag Amsterdam 2009 2

Deze Contactmiddag, waaraan meer dan veertig personen deelnamen was wederom een groot succes. De grote opkomst laat zien dat er wel degelijk behoefte bestaat het opnieuw jaarlijks samenkomen om elkaar weer te ontmoeten en om de tijden van vroeger nog eens te belichten en te vergelijken met de Koninklijke Marechaussee van nu.

Gedurende de middag werd op een groot scherm de alom bekende dvd over de Geschiedenis van het Wapen vertoond. Tegen het einde van de middag mengden zich enige medewerkers van "Badhoevedorp" zich onder de gasten van vandaag.

contactmiddag amsterdam 2009 3
.....actief op één der aanwezig pc's.......

Er ontstonden geanimeerde gesprekken tussen de old-timers en de medewerkers van nu. Een drietal "studenten" uit Apeldoorn, stage lopend op Schiphol, volgde met belangstelling de historische beelden op het scherm, voorzien van het nodige en overigens ongevraagde commentaar daarop door een aantal "ouwe knakkers".

Er wordt teruggekeken op een bijzonder geslaagde Contactmiddag, die overigens werd besloten met een voortreffelijke rijstmaaltijd verzorgd door cateringsbedrijf Paresto. Organisatie en deelnemers hopen bij gelegenheid weer gebruik te mogen maken van deze unieke locatie.

Klik hier voor meer foto's.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief