Strandpolitie en marechaussee voor Scheveningen

Gepubliceerd op: 12-8-2020

De fractie van Hart voor Den Haag/Groep de Mos pleit voor oprichting van een speciale strandpolitie, desnoods ondersteund door de Koninklijke Marechausse en/of militairen, om de orde op Scheveningen effectiever te bewaken. Aanleiding tot de oproep aan het college is de steekpartij maandagavond waarbij een 19-jarige Rotterdammer om het leven kwam.
Volgens raadslid Oudshoorn is het hoog tijd de openbare orde op Scheveningen te herstellen. "Het veiligheidsgevoel bij bewoners is compleet verdwenen en dat moet zo snel mogelijk worden hersteld": Hij pleit daarom voor een pakket aan maatregelen om de volgens hem al jaren durende overlast eindelijk de kop in te drukken.
"Ook dit jaar regeert al maandenlang tuig: illegale straatraces, lachgas, dealers, wildkamperen, intimidatie, geweld tegen verkeersregelaars en ga zo maar door. Het is hoog tijd om bewoners en toeristen te beschermen. Voor de kwaliteitstoerist wacht de rode loper, voor het tuig de wapenstok", aldus Oudshoorn dinsdag.
Hij pleit mede daarom ook voor preventief fouilleren en op drukke dagen dus de mogelijkheid ondersteuning in te roepen van de Koninklijke Marechaussee. "De overheid moet nu de Scheveningers  beschermen."


Bron: Dagblad 070

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief