Politie beëindigt illegaal feest van ruim 400 man in Halfweg

Gepubliceerd op: 14-9-2020

Een illegaal feest, waar zo’n 400-500 mensen op afkwamen, is in de nacht van zaterdag op zondag vroegtijdig beëindigd door de politie en Koninklijke Marechaussee. Ook is er een aanhouding verricht.
Rond middernacht viel het op dat er erg veel mensen naar het Spaarnwoudegebied onderweg waren. De politie constateerde dat er vooral grote groepen mensen richting de voetgangerstunnel bij de A9 ter hoogte van Vinkebrug liepen. Daar bleek het illegale feest plaats te vinden.
Hierop zijn alle toegangswegen naar de locatie afgesloten, en het feest werd door de politie, in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en Rijkswaterstaat, beëindigd. De meeste aanwezigen accepteerden vrij snel dat het feestje was afgelopen, en gingen naar huis. Ze werden hierbij door de politie begeleid richting het station of naar een taxiplaats.
Een groep van zo’n 50 feestende mensen had meer moeite met het ingrijpen van de autoriteiten, en wilde koste wat kost door feesten. Met behulp van onder andere politiehonden is ook deze groep uiteindelijk van het terrein weggedreven.
Onder hen was een 24-jarige Haarlemmer, die zich agressief gedroeg richting de politie, aanwijzingen negeerde en de nodige scheldwoorden naar de hoofden van agenten slingerde. Hij is aangehouden.


Bron: Noordhollands Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief