Hefbruggen, auto's en 20.000 euro contant van mensensmokkelaar in Helmond in beslag genomen

Gepubliceerd op: 17-10-2020

De Koninklijke Marechaussee en het Openbaar Ministerie hebben donderdag beslag gelegd op het vermogen van een veroordeelde mensensmokkelaar. In zijn garagebedrijf in Helmond is donderdag bijna 20.000 euro contant geld en de gehele inventaris in beslag genomen, waaronder vier hefbruggen, 10 auto’s en een scooter.
De man smokkelde samen met een medeverdachte in 2014 en 2015 op grote schaal Syrische vluchtelingen naar Westerse landen. Voor die smokkelreizen vroeg de veroordeelde veel geld.
Het opsporingsteam van de marechaussee had informatie dat de man het garagebedrijf op naam van een ander wilde zetten. Het gerechtshof in Arnhem oordeelde dat de criminele organisatie een bedreiging was voor de Nederlandse samenleving. De verdachten hielden een illegaal circuit in stand waar flink geld verdiend werd.
Het gerechtshof veroordeelde de verdachte voor mensensmokkel en kreeg een gevangenisstraf van 5,5 jaar opgelegd. Bovendien moet hij 107.000 euro aan de Staat betalen. Zijn medeverdachte werd in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. 


Bron: Eindhovens Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief