Koninklijke Marechaussee arresteert verstekelingen in de Alaskahaven

Gepubliceerd op: 20-11-2020


De Koninklijke Marechaussee heeft drie Marokkaanse verstekelingen aangehouden in de Alaskahaven in Amsterdam. Ze zaten op een schip dat vanuit Marokko naar Amsterdam voer. Het gaat om twee mannen van 27 en 20 jaar, en een jongen van 16.
De marechaussee reageerde op een melding dat twee verstekelingen van boord waren gesprongen in de haven. Meerdere eenheden gingen er naartoe. Er kwam ook hulp van de politie en brandweer. De politie zette onder meer een helikopter en boot in. 
De twee mannen werden uiteindelijk met behulp van de hittecamera van de politiehelikopter gevonden in de buurt van het schip. Daarna werd tijdens het doorzoeken van het schip nog een jongen aangetroffen.
De 27-jarige man heeft asiel aangevraagd in Nederland en gaat het vreemdelingentraject in. De 20-jarige man en 16-jarige jongen zijn geweigerd in Nederland. De 20-jarige man gaat met hetzelfde schip mee terug naar Marokko. Omdat de 16-jarige jongen minderjarig is, wordt hij overgebracht naar een gespecialiseerde opvang.


Bron: Het Parool

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief