Jongeman uit Hengelo die in Duitse auto voor Marechaussee vlucht in Oldenzaal aangehouden

Gepubliceerd op: 2-12-2020

 

De Koninklijke Marechaussee heeft zondagavond in de omgeving van Oldenzaal een auto achtervolgd, nadat de bestuurder er bij een controle in Losser vandoor ging. Tijdens de achtervolging haalde de auto snelheden van 200 kilometer per uur en werd een andere automobilist bijna van de weg gereden.
De Marechaussee wilde de auto, een grijze BMW M5 met Duits kenteken, in Losser controleren in het kader van een controle mobiel toezicht veiligheid, wat de Koninklijke Marechaussee in de grensregio vaker doet. De bestuurder ging er echter vandoor, waarna de achtervolging werd ingezet.
De bestuurder, een 19-jarige man uit Hengelo, negeerde onderweg meerdere stoptekens en reed door rood. Op de N734 tussen Losser en Oldenzaal kwam het bijna tot een aanrijding met tegenliggers door een inhaalmanoeuvre.
Ook in Oldenzaal ging het bijna mis. Op de kruising van de N734 en de Burgemeester Wallerstraat moesten automobilisten ook uitwijken voor de vluchtende auto. Uiteindelijk kon de auto op de oprit van de A1 richting Hengelo worden stilgezet.
De bestuurder is aangehouden vanwege gevaarlijk rijgedrag en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.
De Marechaussee is op zoek naar automobilisten die zondagavond tussen 19.45 uur en 20.00 uur op de N734 bij Oldenzaal reden en mogelijk moesten uitwijken voor de vluchtende auto. Ook dashcam- en andere camerabeelden zijn welkom via 0800-1814.


Bron: RTV Oost
 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief