Universiteit Twente opent opleidingslocatie bij station Apeldoorn

Gepubliceerd op: 6-12-2020

Aan het Stationsplein in Apeldoorn opent eind volgend jaar een opleidingslocatie van Universiteit Twente. Studenten en beroepskrachten gaan zich daar bezighouden met nieuwe ontwikkelingen rondom ‘veiligheid en digitalisering’. 
Dat is onderdeel van een samenwerking met hogeschool Saxion, Politieacademie, ROC Aventus, Koninklijke Marechaussee, de gemeente Apeldoorn en een aantal Apeldoornse IT-bedrijven. Die partijen willen samen in Apeldoorn een kenniscentrum veiligheid ontwikkelen dat landelijke uitstraling heeft.
De universiteit betrekt daarvoor een deel van het voormalig gebouw van de Belastingdienst aan het Stationsplein. Dat pand deed vorig jaar nog dienst als tijdelijk stadhuis.
De UT gaat er haar ‘Life Long Learning-activiteiten’ onderbrengen. Studenten kunnen daar projecten in het kader van hun studie uitvoeren. Professionals van bijvoorbeeld politie, marechaussee of het bedrijfsleven kunnen er bijgespijkerd worden en zelf vraagstukken of juist kennis uit de praktijk inbrengen. ‘Academische theorie en dagelijkse praktijk komen hierin samen en brengen het beste in elkaar naar boven’, beschrijft de UT.
De gemeente Apeldoorn steekt 1,5 miljoen euro in de samenwerking. Dat moet onder meer het bedrijfsleven ten goede komen, het onderwijsaanbod aantrekkelijker maken en de positie van Apeldoorn als ‘veiligheidsstad’ versterken.

 

Bron: Tubantia

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief