Verdachte van diefstal wordt herkend na observatie OOG Marechaussee

Gepubliceerd op: 4-5-2021

De Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft gisteren in Rotterdam een 42-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal.
Marechaussees van het OOG, de Observatie- en Ondersteuningsgroep van de KMar op Schiphol, waren bezig met een observatie op een vermeende zakkenroller.
Nadat ze de verdachte gevolgd waren in de trein van Schiphol naar Rotterdam bleek uit de controle die volgde dat de man geen strafbare feiten had gepleegd.
Wel zagen de marechaussees even later een man zitten op een bankje van het station in Rotterdam die ze herkenden van een diefstal die op 16 april gepleegd was op Schiphol. Hierbij zouden goederen gestolen zijn van een groep passagiers met een waarde van zo’n 30.000 euro.
Ze besloten de man, die ze herkenden aan zijn schoenen en rugtas, aan een controle te onderwerpen.
Na contact met het Openbaar Ministerie en het checken van eerdere camerabeelden van 16 april kon de man buiten heterdaad worden aangehouden.
De man zit vast voor verder onderzoek door de Marechaussee.
OOG
De Observatie en Ondersteuningsgroep (OOG) van de Koninklijke Marechaussee Schiphol, is een team dat onder andere is gespecialiseerd in het onderkennen en bestrijden van veelvoorkomende criminaliteit op de luchthaven Schiphol, het uitvoeren van observaties en het verrichten van aanhoudingen.


Bron: Persbericht OOG brigade KMar P & B Schiphol

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief