Police for Freedom demonstreert in Apeldoorn

Gepubliceerd op: 10-6-2021

De 'organisatie voor de menselijke verbinding' Police for Freedom demonstreert zaterdag in Apeldoorn. Burgemeester Ton Heerts van die gemeente heeft onder strikte voorwaarden toestemming gegeven voor de mars van ongeveer 6 kilometer. De organisatie is verantwoordelijk voor de veiligheid, de ordelijkheid en het naleven van de geldende coronamaatregelen, aldus de gemeente.
De demonstratie begint om 12.00 uur bij sportpark Orderbos en eindigt op de Jachtlaan. Police for Freedom verwacht 5000 tot 15.000 deelnemers, maar bij vorige bijeenkomsten kwamen er niet zoveel mensen. Het is de eerste keer dat de actiegroep toestemming krijgt om te demonstreren. Eerder dook de groep onverwacht op in Barneveld, nadat demonstraties in Hilversum en in Apeldoorn waren verboden. Ook in Barneveld maakte de gemeente met een noodverordening een einde aan de bijeenkomst.
Police for Freedom is niet onomstreden, omdat de meeste deelnemers zich niet aan de coronaregels houden en bijvoorbeeld meestal geen mondkapjes dragen. Op sociale media zegt de actiegroep onder andere politie, marechaussee, artsen, zorgpersoneel, docenten en journalisten te vertegenwoordigen. Ze gaan voor "liefde, vrijheid en verbinden" en zijn "voor behoud van grondrechten."
Apeldoorn waarschuwt dat toeristentrekkers als Apenheul, Paleis Het Loo, Julianatoren en park Berg en Bos door de demonstratie zaterdag minder goed bereikbaar zullen zijn. Er wordt een omleidingsroute met verkeersregelaars naar de attracties aangegeven. Verkeer in Apeldoorn moet rekening houden met opstoppingen. De mars duurt tot 14.00 uur.


Bron: Media

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief