Naakte man (27) breekt in bij Friese vliegbasis en kruipt in legerwagen

Gepubliceerd op: 11-6-2021

Een naakte man heeft dinsdagochtend in alle vroegte ingebroken bij Vliegbasis Leeuwarden en fikse vernielingen aangericht. De verwarde Leeuwarder (27) was over een hek geklommen, vertelt woordvoerder Robert van Kapel van de Koninklijke Marechaussee. Hierna kroop hij in een klein legervoertuig en ramde daarmee meerdere deuren. „Hij heeft met het voertuig ook nog tegen een muur aangezeten.”
De man knalde onder meer tegen een grote roldeur van een hangar, die hij vervolgens in reed. De herrie was enorm. Een roldeur is behoorlijk prijzig, aldus Van Kapel, die nog geen schatting kan geven van het totale schadebedrag.
’Heftig incident’
Beveiligers op het vliegbasisterrein hielden de man uiteindelijk aan. Hij is overgedragen aan de marechaussee, die de zaak nu onderzoekt. „De man maakte een verwarde indruk op ons”, zegt Van Kapel tegen de Leeuwarder Courant.
Hoe de man uit Leeuwarden op de basis kon komen en hoe lang hij hier ’vrij’ heeft rondgelopen, is nog onduidelijk. De marechaussee werkt aan een reconstructie. Daarbij worden ook camerabeelden gebruikt. „Het was een heftig incident, dat is wel duidelijk.”


Bron: De Telegraaf

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief