Marechaussee plukt verdachte van zolder na achtervolging door Lent

Gepubliceerd op: 12-6-2021

Een controle van de marechaussee op de N325 bij Lent heeft vrijdag geleid tot een aanhouding op de zolder van een woning. Daar werd de automobilist aangetroffen die er in de ochtend bij de controle vandoor ging.
De 28-jarige man uit Lent vluchtte toen de marechaussee hem op de N325 een stopteken gaf. De eigenaar van de auto werd namelijk gezocht vanwege meerdere delicten. Bovendien het voertuig niet verzekerd.
Pepperspray helpt niet
Er volgde een achtervolging door Lent, die uiteindelijk door door de marechaussee werd gestaakt in verband met de veiligheid. Het voertuig werd later in Lent aangetroffen, maar de bestuurder was gevlogen. De auto is in beslag genomen.
Later op de ochtend zag een oplettende buurtbewoner een verdacht persoon lopen op de plek waar de auto stond en belde de politie. Een agent trof de man verstopt achter de kerk aan, maar wist hem ondanks de inzet van pepperspray niet te overmeesteren.
Bekende van de politie
De verdachte vluchtte een woning in, waar hij uiteindelijk – weer met behulp van pepperspray – kon worden aangehouden. Het gaat om een bekende van de politie, die geen rijbewijs heeft. Hij zit nu vast.


Bron: Omroep Gelderland

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief