Roemeense automobilist verzet zich bij aanhouding na achtervolging Zevenaar

Gepubliceerd op: 6-7-2021

Een 25-jarige Roemeense automobilist is zaterdagmiddag na een achtervolging aangehouden bij de A12 ter hoogte van Zevenaar. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding.
Marechaussees wilden een Roemeens voertuig met twee inzittenden controleren, maar de bestuurder negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid op de vluchtstrook vandoor. Dit leidde tot gevaarlijke verkeerssituaties. Hierop is er een achtervolging ingezet met verschillende eenheden van de Marechaussee en de politie. Door samenwerking met de politie kon het voertuig tot stilstand gebracht worden. De verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding en trapte onder andere tegen de deuren van de politieauto’s aan. Pas na gebruik van pepperspray kon hij worden aangehouden.
De bestuurder bleek onder invloed te zijn van verdovende middelen en moet zich later verantwoorden voor de rechter voor de vernieling van de autodeuren, het niet voldoen aan een vordering en verzet bij aanhouding. Tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt voor verkeersgevaarlijk rijgedrag en het onder invloed besturen van een voertuig.


Bron: persbericht brigade KMar OGM

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief