Druk weekend voor koninklijke marechaussee

Gepubliceerd op: 19-7-2021

De koninklijke marechaussee heeft afgelopen weekend meerdere incidenten afgehandeld rondom de veerboten in Hoek van Holland en Europoort.
Bij de ferry in Hoek van Holland moest op vrijdagavond 16 juli de toegang van meerdere vreemdelingen in Nederland worden geweigerd vanwege onjuiste papieren. Het ging in totaal om 34 personen die met de auto arriveerden.
Twee Albanezen reageerden daarop agressief en bedreigden het personeel. Zij zijn door merechaussees gepepperd en afgevoerd. Alle 34 mochten terug naar Engeland. Behalve de vreemdelingen heeft de marechaussee bij Hoek van Holland en Europoort dit weekend diverse inklimmers uit vrachtwagens gehaald.
Op zondag 18 juli werden wederom 11 vreemdelingen in de haven van Hoek van Holland de toegang geweigerd en terug gestuurd naar het Verenigd Koninkrijk. In totaal 45 personen.
Op de Linatebaan (Rotterdam the Hague Airport) raakte vrijdagavond een auto te water. Marechaussees constateerden dat de bestuurder onder invloed van drugs de auto bestuurde. Ook werd softdrugs en een stapel bankbiljetten in de auto gevonden. Hier wordt onderzoek naar gedaan.
Al met al een druk weekend voor de Koninklijke Marechaussee.


Bron: Westlanders.nu

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief