Messen, drugs en arrestaties tijdens controle Rotterdam The Hague Airport

Gepubliceerd op: 22-11-2021

De Koninklijke Marechaussee heeft op vrijdag 19 november tijdens een controle op wapens bij Rotterdam The Hague Airport meerdere personen aangehouden en drugs en wapens in beslag genomen.
Marechaussees controleerden, tezamen met medewerkers van Douane, Belastingdienst en de Politie, de inzittenden van diverse voertuigen. Een 32-jarige Pool was in het bezit van valse identiteitsdocumenten en had harddrugs bij zich. Ook werd hij gezocht door de Poolse autoriteiten vanwege een openstaande gevangenisstraf van 5 jaar. Hij is aangehouden in afwachting van zijn feitelijke overlevering aan Polen. Vier personen zijn aangehouden voor het rijden onder invloed en een persoon werd opgepakt omdat hij zich niet kon legitimeren.
In een auto, die werd gecontroleerd door een onopvallende eenheid, werden verschillende harddrugs en attributen om drugs te maken en te verpakken aangetroffen. De 3 inzittenden van dit voertuig zijn aangehouden.
Verder werden tijdens deze controle in meerdere voertuigen messen en drugs aangetroffen.  Deze goederen zijn in beslag genomen en tegen de personen is proces-verbaal opgemaakt.

 

Bron: Persbericht van de brigade KMar Zuid-Holland.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief