Marechaussee-baas Leijtens: vluchten schrappen om veiligheid goed

Gepubliceerd op: 30-4-2022

Commandant van de Koninklijke Marechaussee Hans Leijtens begrijpt dat vandaag en komend weekend 75 vluchten zijn geschrapt door luchtvaartmaatschappij KLM op vliegveld Schiphol. “Als veiligheid in het geding is, is dat een goede beslissing”, zei hij vrijdagavond in Op1. Wel zijn er op dit moment genoeg mensen uit te voeren, aldus Leijtens.
Schiphol vroeg gisteren aan alle luchtvaartmaatschappijen komend weekend maatregelen te nemen om drukte zoals vorig weekend tegen te gaan. Volgens Leijtens is het momenteel “enorm druk” voor zijn medewerkers op de luchthaven. “Het is alles op alles zetten nu, een enorme uitdaging. Maar de veiligheid van de passagiers staat voorop. Ik wil geen situaties laten ontstaan waarbij die in het geding is.”
Hij benadrukt “dat het aan Schiphol is wanneer welke vliegtuigen aankomen. Maar we moeten samen voor een goed product staan. Het is een klus waar we allemaal aan werken”, besluit hij.

Rotterdam
Enkele vluchten die eigenlijk vanaf Schiphol gepland stonden, vertrekken zaterdag van Rotterdam The Hague Airport. Volgens een woordvoerder van het vliegveld gaat het, zoals het er nu uitziet, om twee vluchten van Corendon en twee vluchten van TUI.
Schiphol heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen dit weekend vluchten te annuleren vanwege de te verwachten drukte. Onder meer Corendon en TUI zeiden dat niet te willen doen en keken daarom naar andere oplossingen.


Bron: WNL

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief