Marechaussee: bezetting Schiphol op orde

Gepubliceerd op: 30-4-2022

De marechaussee zit naar eigen zeggen goed in de bezetting komend weekend op Schiphol. „Het wordt druk qua passagiersaantallen, maar qua bezetting zitten wij goed”, zegt een woordvoerder van de marechaussee.
Donderdag vroeg Schiphol luchtvaartmaatschappijen dit weekend vluchten te schrappen om daarmee de verwachte drukte het hoofd te kunnen bieden. Vrijdagochtend waren de gesprekken hierover nog gaande. Gemiddeld verwerkt de luchthaven in de meivakantie dagelijks 174.000 passagiers. Daarmee gaat het in de hele vakantieperiode om 2,8 miljoen passagiers. De piek zaterdag ligt tussen 07.00 en 10.00 uur. Ook rond 14.00 uur wordt het druk.
Twee weken terug, op Goede Vrijdag toen de luchthaven zo’n 135.000 reizigers moest verwerken, kampte de marechaussee nog met een hoger dan normaal ziekteverzuim, ook omdat medewerkers in coronaquarantaine zaten. De woordvoerder zegt vrijdag dat dit weekend extra mensen worden ingezet om de drukte zoveel mogelijk op te vangen. „Maar er kunnen rijen ontstaan, ook bij de paspoortcontrole”, aldus de zegsman.
Ook voor wat betreft de politietaken van de marechaussee verwacht de woordvoerder geen problemen. „Ook die diensten zijn goed gevuld”, vertelt de woordvoerder.


Bron: Reformatorisch Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief