Oostenrijker opgepakt bij grenscontrole

Gepubliceerd op: 2-8-2022

De Marechaussee Zevenaar heeft tijdens een grenscontrole in de nacht van zondag op maandag een 29-jarige Oostenrijker aangehouden. De man had nog een gevangenisstraf van vijftien dagen openstaan voor eerdere misdrijven.
Tijdens de grenscontrole op de A12 nabij Beek controleerde de Marechaussee een personenauto met een Oostenrijks kenteken. Na onderzoek bleek een passagier, een 29-jarige Oostenrijker, in Nederland geregistreerd te zijn als ongewenste vreemdeling. Dit naar aanleiding van eerder gepleegde misdrijven. Ook had de man nog een een gevangenisstraf van vijftien dagen openstaan. De man is aangehouden en wordt na het uitzitten van de openstaande hechtenis overgedragen aan de Duitse overheid. Ook heeft hij een dagvaarding gekregen.
Naast de aanhouding van de Oostenrijker heeft de Marechaussee dinsdagavond in Zeddam een 44-jarige Poolse vrouw staande gehouden. De Marechaussee kwam een personenauto met Pools kenteken die 'nogal onzeker reed' tegen op de Terborgseweg. De bestuurster zei geen identiteitsdocumenten bij zich te hebben. Na onderzoek bleek dat zij een valse naam opgegeven had en niet over een geldig rijbewijs beschikt. De vrouw heeft een proces-verbaal ontvangen.


Bron: Regio 8

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief