Militair verwondde andere militair in Irak tijdens wapenonderhoud

Gepubliceerd op: 23-8-2022

Bij het schietincident in Erbil (Irak) waarbij een Nederlandse militair zondag zwaargewond is geraakt, is een andere militair betrokken. Bij wapenonderhoud heeft een militair een andere militair verwond, maakte de Koninklijke Marechaussee bekend.
Een rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee gaat onderzoek doen naar het schietincident, meldt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Het team zal uit zeven of acht mensen bestaan en vertrekt „zo snel mogelijk” naar Erbil, zegt de woordvoerder. Mogelijk wordt het team dinsdagochtend al ingevlogen om ter plekke het incident te onderzoeken. De woordvoerder kan niet aangeven hoelang het onderzoek gaat duren.
Het is op dit moment niet bekend hoe het gaat met de militair die zondag in kritieke toestand naar een militair ziekenhuis in Bagdad is overgebracht. De man liep een schotwond aan zijn borst op. Over leeftijd en woonplaats van de betrokkene geeft Defensie nog geen informatie. Hij maakt deel uit van de Nederlandse eenheid die het vliegveld van Erbil beveiligt.
De gewond geraakte militair is van de 11 Luchtmobiele Brigade, een snel inzetbare lichte eenheid.


Bron: Reformatorisch Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief