Motorrijder zwaargewond bij botsing met militair in auto

Gepubliceerd op: 1-9-2022

Motorrijder zwaargewond bij botsing met militair in auto in Mariahout, positieve blaastest voor automobilist
Een militair is woensdagavond in zijn auto met een motorrijder gebotst in Mariahout. De bestuurder van de motor raakte bij het ongeluk op de kruising van de Sonseweg met de Broek zwaargewond. Volgens een politiewoordvoerder gaf een blaastest de indicatie dat de militair gedronken had.
De motorrijder botste rond 22.45 uur met de auto. Voor de hulpdiensten aankwamen werd eerste hulp verleend aan het slachtoffer door de militair, samen met een omwonende en voorbijgangers. Voor het slachtoffer kwamen twee ambulances en een traumahelikopter naar de plaats van het ongeluk.
De militair is na zijn blaastest meegenomen naar het politiebureau voor een bloedtest. Uit de resultaten moet blijken hoeveel hij precies gedronken heeft. Na de test op het bureau is de man door de politie aan de Koninklijke Marechaussee overgedragen.

Onderzoek
Het is niet bekend hoe het ongeval precies kon gebeuren. Daar wordt door de Koninklijke Marechaussee onderzoek naar gedaan. Zij gaan de verdachte op een later moment verhoren. Ook het slachtoffer zal als dat mogelijk is worden gehoord.


Bron: Eindhovens Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief